Arendtian Readings

 

20161124_150125

Comencem aquest curs amb la lectura de Truth and Politics. À. Lorena Fuster ens introdueix aquest text del 1967,  publicat per primera vegada a The New Yorker  i un any després en el recull Between Past and Future. Les reflexions contingudes en aquest assaig, inspirat, com diu la mateixa Arendt,  de la controvèrsia al voltant de Eichmann in Jerusalem, van més enllà del context en el qual es van escriure i ens interpel.la pel que fa al paper de la veritat en la política d’avui.

Resultat d'imatges de entre el pasado y el futuro hannah arendt que es la autoridad

20160318_171634disobbedienza1

Acabada la lectura d’On Revolution, aquest mes de març comencem la lectura dels textos de Crises of the Republic. A la nostra primera trobada, Lorena Franco ens ha presentat Civil Disobedience (1970), un assaig que es refereix a la situació dels Estats Units de finals dels anys seixanta i, al mateix temps, ens proposa reflexions de rabiosa actualitat.

20160318_174900dislibro

 

Continuem la lectura d’On Revolution. Aquest mes de novembre, Anita Lanfranconi ens ha introduït a la lectura de Billy Budd de Melville i d’El Gran Inquisidor de Dostoievski, obres de les quals Arendt parla en el segon capítol de On Revolution. 

20151120_164911 (1)

 

Tornem a la lectura de On Revolution amb els capítols quart i cinquè. Analitzem i discutim els estimulants conceptes presents en aquests capítols del llibre, insistint sobretot en els temes de la fundació i de l’autoritat.

Arendtian reading 2

 

Aquest grup es crea a partir de la voluntat comuna de rellegir amb deteniment l’obra de Hannah Arendt i repensar aspectes controvertits de la mateixa. Ens reunim periòdicament per analitzar i discutir plegats, per presentar diferents temes de l’obra que estem llegint o per tractar lectures esmentades per la pròpia autora a fi d’enriquir la comprensió. Després d’haver-nos concentrat en el tema dels drets humans i d’haver llegit l’obra pòstuma La vida de l’esperit (The Life of the Mind), en aquest curs ens estem dedicant a llegir, rellegir i des-llegir una de les seves obres més mal llegides, Sobre la revolució (On Revolution).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s